Så gik sommeren

– august 2014
Varme Popcorn 😉

Den sommer blev pludselig meget varm

– så varm, at jeg fik masser af væske i benene og næsten følte det som denne stakkels fyr.
Om han så blot har været for længe i solen, eller han har taget fejl af sol- og stegeolie, kan man jo fundere lidt over.

Fortiden synes i øjeblikket at indhente mig – eller også er jeg bare ved at blive gammel.

Sommeren startede nemlig med et træf med gamle gymnasieelever fra klassen for 40 år siden.
Egentlig ganske hyggeligt at konstatere, at det går fint for de fleste … vi er bare blevet lidt meget ældre :).
Godt nok var kun ca. 60% mødt op, men det blev besluttet at forsøge med et opsamlingshit senere på året.

Og så blev det endelig dagen for dette års højdepunkt.

XV European Heart and Lung Transplant Championships

– sportsstævnet, hvor man mødes med en masse af de andre hjerte- og lungetransplanterede fra hele Europa.

Det løb denne gang af stabelen i juli måned i Vilnius, Lithauen, og det var med blandede følelser, at vi, der er opvokset i koldkrigens skygge, meldte os.
Fremmødet var dog heller ikke så stort som vanligt, men alligevel var vi knap 200 TX-ere plus familie, der simpelthen fik en kæmpe oplevelse.
Vilnius overtog for ca. 8 mdr. siden arrangementet på et afbud, da London tidligere havde måttet melde fra grundet sponsormangel. De gjorde det over al forventning, og så det er meget længe siden, jeg har besøgt en så hyggelig og venlig hovedstad – det kan absolut anbefales til f.x. en forlænget week-end.
Kun 5 kvarter fra København med flyreturbilletter set til under en tusse, overnatninger midt i byen til 3-500 kr. pr. nat for to i dobbeltværelse, og alting koster endda (og endnu) under det halve i forhold til vore danske priser!!!
Undtagen vinen (den er dyr), men drik det gode øl istedet.

Ekstraordinært var vi indkvarteret næsten midt i hovedstadens gamle bydel, så man ind imellem sportslegene og de mange hyggestunder havde rigelig mulighed for at lege turist.
Mens vi er ved sporten, skal da lige bemærkes, at det danske hold på 16 deltagere hjemtog ikke mindre end 40 medaljer – hovedsagelig af guld.
“De’ vel ik’ så ring’ endda!!!” – – – Vi glæder os allerede til 2016, hvor vi skal til Finland.

Helbredsmæssigt går det knap så godt …
Hjertet har det som sædvanligt godt, men det er jo heller ikke rigtig mit, da jeg blot har lånt det af en anden. Jeg har hele sommeren kæmpet med indkøring af ny smertemedicin og må nok konstatere, at jeg ikke kan tåle den
… altså tager jeg en periode mere med “dumme smerter” specielt i arme og ben, men resten af kroppen går såmænd heller ikke fri.
Det gør så, at jeg bl.a. ikke rigtig kan komme på arbejde, og jeg forventer da også i nær fremtid at få nyt job som pensionist.

Det skal nok gå, og så bliver der lidt mere tid til mig selv … det kan blive meget hyggeligt.
– og der bliver da i hvert fald tid til andre gøremål som f.x. næste stop, der er årsmødet for de danske hjerte og lungetransplanterede, denne gang midt i Silkeborg.

Kan det blive bedre? 🙂