HD - et familietræ på tid

Denne side er rent faktisk opstået p.g.a. en slags væddemål.

Jeg var så fræk at påstå, at jeg på grundlag af en enkelt oplysning eller to kunne liste et anetræ med navne, fødsels- og vielsesdatoer og -steder for minimum 5 generationer på nogle få timer, hvis der ikke var noget helt ekseptionelt i probandens familie. 

Måske mødte jeg lidt skepsis fra "modparterne" og probanden HD, men fakta er, at jeg mindre end 3 timers arbejde senere kunne præsentere en anetavle udskrevet med 6 komplette generationer (incl. probanden), der udover alle navne indholdt de fleste af de lovede oplysninger. Der var endda sat en del navne på 7. generation og fra denne generation linket til andres allerede eksisterende genealogiprojekter.

De første 6 generationer er alle dokumenteret v.hj.a. officielle kilder som kirkebøger, folketællinger, skifteret- og retsprotokoller m.m. - vel at mærke kun med de kilder, der p.t. findes indscannet og lagt online på internettet. Ingen fysiske arkivbesøg.

Selvom jeg har arbejdet med genealogi i snart 40 år, var jeg alligevel lidt overrasket over, hvor let og hurtigt det gik denne gang, men en del skyldes måske også min rutine i eksisterende digitalteknologi, hvor det kun er nødvendigt at skrive tingene ind een gang, hvorefter "systemet" sørger for at "bevare overblikket".

Projektet kunne fakrisk kun lade sig gøre, fordi jeg arbejder med nye EDB-programmer til familieregistering, og samtidig normalt har 2-3 skærme tilsluttet min PC som et stort  "rodet"skrivebord.
Arbejdet exporterer jeg herefter blot til dette online register. hvor kun nogle få events er synlige for alle.
Det er gjort på denne måde forat besøgende skal blive nysgerrige og henvende sig enten for at komme med nye oplysninger eller for at spørge efter, hvad jeg ligger inde med.
På den måde hjælper vi hinanden til at blive en stor familie - og det er den sjove del.

Selv om dette familietræs proband måske ikke er helt enig, har jeg besluttet at gå offentligt online med de oplysninger, der ikke kolliderer med Arkivloven og som alligevel kan findes på internettet af alle og enhver - dog undtaget nogle få oplysninger, som jeg finder at være relevante at skjule en del år endnu.

 


 

--- og til HD - Dette er din "skjulte familie" - det er faktisk lettest at lave det sådan her.

Det er kun dig og mig, der har adgang til alt det private !!!! - du bliver automatisk logget ud efter 2 timers inaktivitet.

 

LÆG MÆRKE TIL "UPDATE"-DATOEN, SOM DU SER ØVERST UNDER STATISTIK

- den viser hvornår sidste opdatering er sket .....

 

Du kan selv skifte sprog til dansk (hvis det ikke allerede er gjort) i menulinien øverst til højre, ligesom du kan lege med farver og temaer.

Du kan gå på opdagelse på flere måder - prøv dig frem med knappernes menuer foroven.

Personsiderne finder du ved at søge eller klikke på et navn et eller andet sted i systemet. Under fanen "Noter" kan du se en del af de kilder, jeg indtil nu har benyttet og skrevet ind.
Billederne af alle mine kirkebogsopslag skulle virke nu - p.t. er det vel omkring 100 stykker, som jeg tror du kan få sjov ud af at se.

 

Lav dine egne "tavler" og meget andet, men lad være med at udskrive med mindre du helt ved, hvad du laver - ellers koster det en hulens masse unødigt papir og blæk.

 

Den bedste funktion er nok den såkaldte "Interaktivt træ"

  • Når du har åbnet den, kan du flytte den rundt på skærmen.
  • Klikker du på en personkasse, åbnes en lille "personrude"
  • Klikker du på navnet, åbnes selve personsiden, men klikker du på den lille mand til højre for navnet åbner "Interaktivt træ" med udgang i den person, du har klikket på.

 

Det letter oversigten med dette system ..... resten af denne midlertidige side siger vel egentlig sig selv.

Læs evt. indledning på min hovedside

 

Hvis du bruger "Huset" øverst til venstre, får du valget mellem din og min side - du er velkommen til at kigge.

Du kan ikke ødelægge noget :)

 

Støder du på dette (¤) er matrialet "stjålet" fra en anden genealogikilde, som anses for tilstrækkelig pålidelig - alle øvrige oplysninger er dokumenteret af mig

 

God fornøjelse ... Holger

 

PS: har du et spørgsmål, når du står på en bestemt side, så brug genvejen "Holger" nederst på alle siderne, så får jeg nemlig også referencen på den side, du kigger på :)

 

 


Wednesday, August 12, 2015 9:15 AM
News
Not everything is documentet by holgersweb.dk
Saturday, July 18, 2015 8:37 AM

Records before about 1600ad or marked with (¤) are most likely not documented by this page, but shared from other genealogies that are considered to be reliable.
Anyway - it may be helpful to you.
You're very welcome to get in contant, if you find any errors or have better infos.

Top 10 given names

Males

Given names
Given name Individuals
Niels 21
Christian 20
Jens 19
Peder 11
Peter 10
Lars 10
Svend 9
Anders 9
Morten 8
Melchiorsen 8

Females

Given names
Given name Individuals
Ane 21
Else 20
Marie 17
Karen 13
Anne 13
Maren 11
Johanne 8
Kirstine 8
Pedersdatter 8
Inger 7
Favorites
Private + Private
farfar / farmor
Private + Private
morfar / mormor